Dansa med Hästar

År 2014 utbildades jag enskilt av Carolyn Resnick på hennes ranch i Californien, USA. Hon har hjälpt mig med grunden i mitt utbildningsprogram och jag har fått äran att föra hennes budskap vidare. Carolyn Resnick är utbildad av vilda hästar från vilka hon lärde sig rörelse, kommunikation och ledarskap på hästars vis. Hon är grundaren av en relationsbaserad kommunikation och Liberty Training på 1970-talet. Hon växte upp på en gård i Indio, California i USA med sina föräldrar på 1940-talet.

När hon red ensam i öknen som barn, utvecklade hon ett intuitivt band med hästar. I början av vad som skulle bli en livslång passion för att utveckla innovativa hästträningsmetoder, skapade från hennes interaktiva studier med vilda hästar, tillbringade Carolyn tre somrar av sin barndom och blev gradvis accepterad i en gemenskap av vilda hästar, vilket kulminerade hennes förmåga att rida ledarstoet barbacka utan träns, bara från det band som de delade.

För att hålla sig i säkerhet med hästarna fick hon regler av sin far att inte använda utrustning på dem eller be dem göra något mot deras vilja. Detta var början på hennes magiska kontakt med hästar. Carolyns metod är baserad på den fria hästen där hästen ges möjlighet att välja om den önskar vår samvaro eller inte och har rättigheten att välja sin respons och vårt ledarskap. Hästen kan välja att följa dig i en ömsesidig respektfull relation. Carolyn har vunnit åtskilliga championships och tränat hästar till toppnivå samt omformat aggressiva hästar till samarbetsvilliga ridhästar.

Carolyn Resnick

Som ung flicka ledde hennes intresse för hästar till träning och tävling i både engelskt och western. Hennes önskan att skapa mästerskapsprestation från hästens fria vilja ledde henne på en unik strävan att få kunskap om naturliga vildhästbeteenden och kommunikationssystem.

Carolyns formella introduktion till hästvärlden började i början av 1970-talet från hennes ranch, Stonehenge Arabians / Dances With Horses, ett framgångsrikt utbildnings- och arabiskt avelscenter i Sonoma, Kalifornien i drift i 25 år.

Från sina studier av vilda hästar formulerade Carolyn sitt eget system för att relatera till hästar och turnerade runtom USA i flera år och gav clinics i sin metod. Carolyn Resnick kan ses i dokumentären “Path of The Horse”. Hon är idag expert på vildhästbeteende för Return To Freedom American Wild Horse Sanctuary, i Lompoc, Kalifornien.

Kontakta Mig

För En GRATIS Konsultation!

Behöver Du coaching och vägledning med Din häst? Boka ett samtal och se vad jag kan göra för Dig…

sv_SESwedish