Dansa Med Hästar Ponnyskola

ponnyskolan

Dansa Med Hästar Ponnyskola

Dansa Med Hästar Ponnyskola är en annorlunda ridupplevelse för barn och ungdomar som vill utveckla en djup kontakt med hästar och lära sig hästkommunikation genom förståelse, känsla och respekt för hästen. Hästarnas språk med hästen fri från marken, arbete vid hand och ridkonst för balans och harmoni för både ryttare och häst. En tvångsfri utbildning helt baserat på relationen med hästen.

Enskilda lektioner och parlektioner på två stycken B-ponnyer av rasen Gotlandsruss erbjuds för barn från 5 år och uppåt. Här får ditt barn lära sig hästarnas språk – Flockritualerna- och dansa med ponnyerna fria i liberty från marken, lektioner i arbete vid hand och ridkonst från den gamla klassiska, akademiska skolan, hinderträning/Working Equitation, westernridning, samt skogsturer.

Lektionerna är 30 min plus skötsel. Skogsturer är från ca 30 min till längre på drygt en timma. Eleverna börjar med sitsträning på longeringsvolten med med barbackapad för balansträning. Därefter görs Arbete Vid Hand med mig som ledare med ledövningar och de sju grundrörelserna halvhalt, framåt, halt, ryggning, vändningar, lateral böjning och sidvärts. Vidare lär sig barnet ridvägarna och skolorna som Öppna, Sluta o.s.v.

När barnet är redo rider det utan mig som ledare och i alla gångarter. Här tränas också över bommar, cavaletti, småhinder och Working Equitation.

Enskilda privatlektioner och parlektioner.

Dansa Med Hästar™ är en ponnyskola där allt handlar om harmoni, lätthet och balans med största respekt för hästen och dess natur. 

rida från sitsen

Harmoni Lätthet Balans

Dansa Med hästar Ponnyskola

Rida från sitsen på volt. Lateral böjning då hästen träder under sig med inre bakben och böjer sig runt inre skänkel. Ryttaren lär sig följa hästens rytm och känna det inre bakbenets rörelse.

Sitsträning och balansövningar i barbackapad. Sitsen är den primära hjälpen och här skolas barnets sits och balans.

Ponnyskola
Dancing With Horses

Flockritualerna - Hästarnas Språk

Barnet lär sig hästarnas språk, de sju ritualerna, och hur man skapar en djup kontakt och kommunicerar med hästar fria från marken, baserat på vildhästars flockritualer och instinkter som leder till en magisk dans med hästen. Målet är att barnet kan dansa med ponnyn fri från marken till musik.

Arbete vid hand klassisk ridkonst

In Hand Work

Med mig som lnstruktör får barnet lära sig ledövningar, halvhalt, framåt, halt, ryggning, vändningar, lateral böjning, sidvärts, Gymnastiska övningar på volt och rakt spår i de klassiska skolorna Vid Hand i harmoni och balans med The Art of Lightness – feeling of touch, som förberedelse för en smidig och välbalanserad ridhäst.

Ridkonst & Skolor

Barnet utbildas först på longeringsvolten i sits- och balansträning tills barnet inte håller balansen genom tyglarna. Sits och övriga hjälper utbildas. Utbildningen fortsätter med arbete på rakt och böjt spår med mig som ledare tills barnet kan rida skolorna själv. Ridkonst från sitsen från en urgammal relationsbaserad kultur från forna tider där allt handlade om harmoni med hästen. Barnet övar på grundrörelserna, ridvägar, gångarter, övergångar och skolor och gymnastiserande övningar i balans, lätthet och självbärighet för en hälsosam balans mellan själ och kropp. Endast lättaste hjälper av beröring utan negativ förstärkning.

Working Equitation Anneli Westlund

Hinderträning/Working Equitation/Western

Träning av balans och precision med bommar, cavaletti, hinder och övningar som förekommer inom den populära sporten Working Equitation, samt inom Westernridningens trail och Bruksridning. Slalom, att rygga genom ett L, öppna grind och gå över en bro är något som praktiseras.

Dansa Med Hästar Ponnyskola

Skogsritter

Med eller utan ledare erbjuds kortare eller längre skogsritter. Njut av friheten och den magiska känslan av att bli buren av de snälla ponnyerna ute i naturen. Här utvecklas balansen med backar upp och ner i ojämn terräng och växlande natur.

Hyr Ponny

Hyr Ponny

Hyr B-ponny på plats i Nättraby 1-2 gånger i veckan då du får pyssla, sköta och rida ponnyn. Du ska vara tillräckligt gammal och hästvan för att kunna ta hand om den och rida själv eller ha med dig en vuxen/tonåring. Två snälla B-ponnyer finns att hyra.

Annelis Utbildning

Working Equitation Anneli Westlund
Hos Luis Valenca Portugal klassisk ridkonst
Arbete vid hand klassisk ridkonst

Liberty Connection – Vid Hand – Bettlös Balanserad Ridkonst

Harmoni, lätthet, balans från en urgammal relationsbaserad kultur från forna tider.

Dancing With Horses

Dancing With Horses

Anneli Westlund utbildade sig som Natural Horsemanship instruktör och tränare 2001 men sökte ett djupare och friare sätt att kommunicera med hästar. År 2012 påbörjade hon sin utbildning i klassisk ridkonst för olika masters, bl. a. två år i franske dressyrmaster Philippe Karls School of Lightness, Dressage for Wellbeing för Manolo Mendez, kurs för Anja Beran i Tyskland, fyra månaders utbildning för Akademisk Ridkonst master Marius Schneider i Tyskland, samt klassisk dressyr och  Working Equitation hos Maestro Luis Valenca från Passionata i Portugal. Anneli har också gått kurs för Klaus Ferdinand Hempfling i Danmark och för Frédéric Pignon i Frankrike. 

År 2014 studerade hon vildhästbeteende, deras kommunikationssystem och sammankopplingsritualer i USA och startar sedan dess hästar fria från början baserat på hästars fria vilja, naturliga ritualer och instinkter som leder till den magiska dansen. Anneli har utvecklat detta koncept till en avancerad och unik nivå genom Djup Kontakt, Energi och Kroppsspråk “From Connection to Collection”®.

Vidare utbildar hon hästar och ryttare i Arbete Vid Hand och Bettlös Balanserad Ridkonst “Från Liberty till Piaff” i Relationship based Art of Riding® som är hennes koncept från en gammal uråldrig relationsbaserad kultur. Utan traditionella tryck- och eftergiftmetoder/negativ förstärkning, utan istället endast lätta hjälper med The Art of Lightness – feeling of touch, Touch Connection®. 

en_GBEnglish