Hälsningsritualen Flockritualerna

Greeting Ritual – The Heard Rituals – Flockritualerna -Hästarnas Språk

Hur man bygger tillit.

Flockritualerna™ är grunden i att arbeta en häst fri från början utan utrustning, rep, rundcorall eller inskränkningar och är en helt relationsbaserad hästkommunikation genom kroppsspråket.

 

Sättet du hälsar på en häst och presenterar dig, bygger tillit mellan dig och hästen. Jag använder denna ritual dagligen när jag går till hästen. Denna ritual lär dig hur du bör presentera dig för hästen och hur du respekterar dess personliga utrymme.

Den bygger tillit och förtroende för både häst och människa och visar respekt gentemot hästen. Ritualen tar bort rädsla och reparerar bruten förbindelse. Du lär dig hur du bör närma dig en häst och hur du lär hästen närma sig dig med varsamhet och respektfullhet/artighet.

Du lär dig att respektera hästens personliga utrymme, hur du ska bete dig om hästen ignorerar dig eller lämnar dig. Du lär dig läsa och hantera hästens nej. Ritualen hjälper skygga och rädda hästar att få mer förtroende för människor samt hästar som är svåra att ”fånga i hagen”.

Hälsningsritualen™ hjälper till att lindra rädslor en häst kanske har för en människa genom att demonstrera för hästen att du kommunicerar med den på dess villkor och respekterar dess personliga utrymme när hästen väljer att bli lämnad ifred.

Det försäkrar en häst om att du inte kommer att ta kontrollen över den mot dess vilja om den sammankopplar med dig. Denna flockritual är mest använd av hästar under deras uppvaktning/parningslek.

Den används också av ledarhästar när de vill visa respekt för en annan häst. Denna ritual låter en häst veta vem du är, vad du vill och hur du fungerar. Du lär dig hur du introducerar dig för hästen, respekterar den och inte pressar den.

Från denna interaktion, ser hästen hur den kan kontrollera dina närmanden. Dina ihållande försök att ”hälsa” på detta sätt orsakar hästen att förstå att du vill forma en vänskap med den. Detta ”vinner över” en häst eller reparerar en bruten förbindelse.

Problemlösning: Skygghet, rädsla, dåligt självförtroende, svår att fånga, svårt med tillit och sammankoppling.

 

HÄLSNING – tillit

-Bygger tillit

-Tar bort rädsla

-Respekterar hästens utrymme

-Används av hästar vid uppvaktning/parningslek, ledarhästar när de vill visa respekt

-Försäkrar en häst om att du inte tar kontroll över den mot sin vilja genom att lämna den

-Förstår att du vill forma en vänskap genom att inte pressa den

-Reparerar en bruten förbindelse

 

                       
     
                                         

 

 

Dancing With Horses - From Connection to CollectionAnneli har studerat vildhästbeteende och deras kommunikationssystem och sammankopplingsritualer i USA år 2014. Baserat på dessa ritualer har hon utvecklat Flockritualerna/Hästarnas Språk, till dansen med hästar med hästen fri från början, Liberty Dancing® ett registrerat varumärke hos Patent- och Registreringsverket – med ensamrätt. Intrång beivras.

 

© 2014-2022 Anneli Westlund – Dancing With Horses

All information på denna sida skyddas av upphovsrättslagen.


 


Denna ritual lär dig hur du bör presentera dig för hästen och hur du respekterar dess personliga utrymme.

 

sv_SESwedish