Hur Jag Utbildar Hästar

Min Filosofi

Hästarnas Språk

Jag tar emot ponnyer och hästar för utbildning i Flockritualerna – Hästarnas Språk och utbildning, inridning, problemlösning. Jag utbildar i tre områden, Flockritualerna i Liberty Connection (Hästarnas Språk), Arbete Vid Hand och Bettlös Balanserad Ridkonst. Jag startar alla hästar fria i Hästarnas Språk – Flockritualerna. Du kan även lämna din häst bara i Liberty Connection, flockritualerna – The Herd Rituals® i Dansa Med Hästar From Connection to Collection®.

Grundat på min utbildning i USA 2014 i vildhästbeteende och kommunikation i hästars sammankopplingsritualer med hästen fri såsom vildhästar skapar lojalitet, kontakt, ledarskap och harmoni inbördes i en flock. Baserat på hästars fria vilja, naturliga flockritualer och instinkter, skapar jag en djup kontakt med hästen. Jag bygger en vänskap och relation med hästen fri i hagen genom att dela utrymme med kravlös tid i meditation och med interaktion genom naturliga flockrörelser. Jag inbjuder därefter hästen att följa min ledning genom det djupa bandet, energi och kroppsspråk, utan tvång, press, trånga utrymmen, konsekvenser , klickerträning eller godis.

Genom hästarnas egen uppförandekod kommunicerar jag naturligt och effektivt på deras eget språk och låter hästen söka mig. Genom att starta hästen fri och tillåta hästens fria vilja måste man använda visdom istället för tryck- och eftergift, konsekvenser eller mutor. Genom den frihet och respekt jag ger till hästen, dras den till mitt ledarskap. Genom ritualerna skapar jag kontakt, tillit, respekt och ledarskap, villighet, fokus och connection mot den magiska dansen. Den liberty hästen visar är en gåva från hästen och inte tränad.

Det är grunden till allt man vill göra med hästen. Jag bygger intresse och engagemang där hästen presterar utifrån sin fria vilja utan rep eller godis! Flockritualerna utvecklar framåtbjudning, halter, övergångar, tempoväxlingar, självsäkerhet, balans och harmoni. Att starta hästen fri är mer effektivt och reducerar tiden mot traditionell utbildning. När utrustning och verktyg kommer in i bilden, känner sig inte hästen kontrollerad eller manipulerad eftersom den startades fri. När grunden är lagd i Hästarnas Språk i Flockritualerna fokuserar jag på de sju grundrörelserna – Halvhalt, Framåt, Halt, Vändningar, Ryggning, Lateral böjning och Sidosteg.

Arbete Vid Hand

Genom arbete vid hand etableras tillit, samarbete, kroppsmedvetenhet och förståelse samtidigt som vi bygger avspändhet, styrka, smidighet och balans med gymnastiska övningar. Arbete vid hand har många positiva effekter för resten av skolningen och ridning. Arbete vid hand gynnar allt annat vi gör med hästen. Det förbättrar relationen mellan människa och häst och bygger förtroende och respekt som går hand i hand.

I arbete med hand kan vi lära hästen det vi vill att den ska förstå med en ryttare på ryggen, utan ryttarens tyngd och vi kan se hur hela hästen rör sig och arbetar när vi “rider” hästen från marken. Vi kan kommunicera nya idéer och rörelsemönster till hästen samt åtgärda osunda rörelsemönster.

Efter att ha startat hästen fri skolar jag hästen vid hand med lasso, cordeo och cavesson med både en och två tyglar.

Arbete vid hand är bästa verktyget för att förbättra hästens balans, koordination, smidighet och kroppsmedvetenhet. Hästen lär sig att använda sin kropp mer korrekt och utveckla en villighet att guidas till förträfflighet.

Arbete vid hand kan användas till att

 • Skapa bättre samarbete och lära känna hästen
 • Bygga tillit
 • Starta en unghäst
 • Rehabilitera en skadad häst
 • Spendera tid med hästen utan att rida
 • Hålla en gammal häst smidig och frisk
 • Bygga överlinje och hälsosamma muskler
 • Bygga balans och koordination
 • Få en stressad häst avslappnad
 • Uppvärmning före arbetspass
 • Introducera en ny rörelse
 • Gymnastisera hästen
 • Skolorna i Liberty Connection

Relationship based Art Of Riding®

Relationship based Art of Riding är mitt skyddade varumärke, ett koncept som grundar sig på ett gammalt arbete från en uråldrig, relationsbaserad kultur, efter att jag år 2012 arbetade med en äldre master och förflyttade hästar endast genom känslan från beröring.

Jag använder endast lätta hjälper med Touch Connection® utan traditionella tryck- och eftergift metoder, negativ eller positiv förstärkning. Kommunikationen sker naturligt genom en djup kontakt, energi och kroppsspråk i de tre delarna Flockritualerna (i Liberty Connection), Vid Hand och Bettlös Balanserad Ridkonst.  

 Kommunikationen sker naturligt genom en djup kontakt, energi och kroppsspråk. Jag blir aldrig beroende av något verktyg utan jobbar mycket med känslan från händerna – The Art of Lightness – Feeling of Touch. Hästen följer känslan och utför rörelsen i självbärighet. Målet är samling på hängande tygel.

Relationship-based-art-of-riding-logotyp

Från Liberty Till Piaff™

Liberty Connection

Flockritualerna - Hästarnas Språk™

Hästen startas fri genom hästars fria vilja, naturliga ritualer och instinkter utan utrustning, dominans, tvång, press, konsekvenser, godis, klickerträning eller trånga utrymmen. Helt baserat på relationen och en djup kontakt, energi och kroppsspråk, som skapar en drömrelation och magisk dans.

Arbete vid hand klassisk ridkonst

Vid Hand

Vidare till Arbete Vid Hand med feeling of touch – Touch Connection. Med lasso, cordeo och cavesson i de sju grundrörelserna; Halvhalt, Framåt, Halt, Vändningar, Ryggning, Lateral Böjning och Sidosteg. Skolorna med gymnastiska övningar skapar en balanserad, stark, flexibel och lösgjord häst för mental, emotionell och fysisk balans. Endast lätta hjälper via Spirit, Mind & Body.

Dancing with horses bettlöst

Bettlös Balanserad Ridkonst

Ridkonst bettlöst i balans och lätthet i de sju grundrörelserna, vidare mot skolorna med kontakt, energi och kroppsspråk där sitsen är primära hjälpen efter tanken. Jag blir aldrig beroende av något verktyg utan jobbar mycket med känslan från händerna – The Art of Lightness – Feeling of Touch. Hästen följer känslan och utför rörelsen i självbärighet. Målet är samling på hängande tygel.

Dancing with horses bettlöst

Lämna Häst På Utbildning

 

Jag utbildar genom förståelse och respekt för hästen som individ med hållbara resultat. Jag anpassar träningen utefter vilket Five Element din häst tillhör enligt TCM (Traditionell Chinese Medicine) vilket är ett fantastiskt verktyg i utbildningen. Lektionerna videofilmas så du kan följa arbetet och om du har möjlighet att själv delta för bästa resultat är du varmt välkommen.

Priser

Häst 8900 kr per månad inkl. 25% moms

Ponny 8000 kr per månad inkl. 25% moms

Vid tre månader ges rabatt sista månaden.

2500 kr per vecka

Kontakta mig på förfrågan: info@dancingwithhorses.se

Skapa Din Drömrelation

Lär Dig hästarnas språk och skapa din drömrelation med hästen fri från början  genom en djup kontakt, energi och kroppsspråk mot den magiska dansen.

Online Utbildning

sv_SESwedish