Välkommen till Dancing With Horses Academy, en online utbildningsplattform i Relationsbaserad HorseConnection, Från Liberty till Piaff i de tre grundstenarna: I Frihet, Vid Hand och Bettlös Balanserad Riding. Här hittar du gratis minikurser och betalda fulla kurser. För betalda kurser har du livstids tillgång och 30 dagars Pengarna tillbaka garanti. Ingen risk för dig!

Vill du själv kunna träna din häst och få den kunskap, kompetens och känsla för det, är du på rätt plats. Grunden är att hästen börjar fri från början där man bygger ett djupt band mot ett drömförhållande och den magiska dansen med hästar. Denna grund är baserad på hästens fria vilja och naturliga flockritualer och instinkter.

Detta görs utan att använda utrustning, verktyg, tricks, godis, clicker, rundkorall, tryck eller tvång. Istället använder vi Förbindelse, Energi och Kroppsspråk för att kommunicera med hästen på ett naturligt och genuint sätt. När grunden läggs med hästen i frihet är hästen nu redo för utbildning Vid Hand till en häst i balans. Här kommer utrustning in i bilden. En cordeo och en cavesson används för arbete Vid Hand, likaväl som Liberty fortsätter till avancerade liberty-övningar.

På grund av Liberty-grunden känner inte hästen att utrustning får den att känna sig begränsad, kontrollerad eller manipulerad och du kommer alltid att ha "Liberty tankesätt". Att starta hästen fri i Liberty går snabbare och är mycket effektivare än att starta en hästs utbildning med utrustning och traditionella tryck- och eftergift metoder. För att fokusera på relationen först, kommer prestationen magiskt utifrån hästens fria vilja.

I utbildningen används en naturlig kvist som en förlängning av armen för de övningar de behövs, men alltid strävan efter fullständigt oberoende ifrån verktyg. Eftersom hästen startas utan utrustning och verktyg är vi inte beroende av dem, utan använder dem istället för fin kommunikation i den klassiska, akademiska utbildningen av hästen, med The Art of Lightness – känsla av beröring.