Wisdom from Mifune

Visdom Från Mifune

“Ridningen ska inte vara ett tillfälle att mästra eller imponera på andra. Ridning är ett privat tillstånd mellan häst och människa. Två kroppar som ska samarbeta och röra sig i gemensam rytm. Två viljor som ska enas om samma sak. Man delar allt med den andre. Alla känslor, alla problem, alla styrkor. När prestigen försvinner från ridningen kan det fina växa istället och bli mer synbart.

 

Den verkliga motivationen bör vara att hjälpa varandra. Det får aldrig handla om lydnad, att en styr den andre, eller bestraffning. Det leder bara till spänning och tappad tillit.
 
För en människa att sitta på en häst och tillåta hästen till rörelse krävs mod och tillit. Men det krävs lika mycket av hästen. Att våga bära en människa. Känna sig kapabel att ta hand om henne. Låta sig påverkas av en annans kropp, tanke och själ. Känslan när det lyckas, när man kan springa snabbt tillsammans och är en, är euforisk”. 🐴
 
Förmedlat och nedskrivet i exakta ord av Susanne Strandelin 2/12-2020 i en djurkommunikation med min häst Mifune (bilden), översatt till engelska av AW.

“Ridning är ett privat tillstånd mellan häst och människa”.

 

 

 

Dancing With Horses - From Connection to CollectionAnneli har studerat vildhästbeteende och deras kommunikationssystem och sammankopplingsritualer i USA år 2014. Baserat på dessa ritualer har hon utvecklat Flockritualerna/Hästarnas Språk, till dansen med hästar med hästen fri från början, Liberty Dancing® ett registrerat varumärke hos Patent- och Registreringsverket – med ensamrätt. Intrång beivras.

© 2014-2022 Anneli Westlund – Dancing With Horses

All information på denna sida skyddas av upphovsrättslagen.

 

 

 

 

Select your currency
EUR Euro
SEK Svenska kronor
sv_SESwedish