Stegring - Liberty Connection

Frihetsdressyr I Hagen

Volter & Stegring Med Kontakt, Kroppsspråk & Energi.

Den naturligaste platsen att arbeta en häst i frihet på är i hagen. Vi behöver påbörja relationen med hästen i hästens hem – hagen, och bli accepterad som en del av flocken.

Det kan vara en utmaning såklart med andra hästar och gott gräs som lockar men när du har etablerat relationen, väljer hästen att lyssna på dig. Ta pauser ofta och låt den ha en röst. Om hästen inte vill göra det du vill, ta en paus, byt ämne, ändra approach eller välj en ritual som får JA:et i hästen igen.

Se min Youtubekanal!
www.youtube.com/DancingwithhorsesSE

Denna hästkommunikation påbörjas med hästen fri och är inte uppbyggd genom godis, klicker eller rundcorall-metoder. Detta tillvägagångssätt är inte ”tränat” utan kommer genom hästars naturliga flockinstinkter och bygger på relationen med hästen genom förbindelse, kroppsspråk och energi.

Det är viktigt att hästen arbetas på en så pass stor yta att den kan undkomma vår inverkan om den väljer att göra så. Det är inte att arbeta med tryck- och eftergift-metoder där hästen pressas att underkasta sig för människans vilja och inte kan undkomma. Genom att påbörja hästens utbildning i frihet har hästen valfrihet och vill därför gärna samverka med oss. Den dras till vårt ledarskap.

Det är relationen, tanke, kroppsspråk och energi som gör det. Hästen startas fri från början och det första man arbetar på är förbindelsen (relationen) med hästen där vi spenderar tid med hästen och väntar på att den tar kontakt med oss och vill lära känna oss.

Hästen har alltid valfrihet och kan undkomma vår inverkan. De andra ritualerna bygger tillit, respekt/artighet, villighet och fokus som ger magnetisk förbindelse som inleder dansen. Att börjar med hästen fri utan utrustning ger enastående resultat, är mycket effektivare och går dubbelt så snabbt. En frivillig prestation kommer magiskt genom relationen man skapat med hästen.


 


En frivillig prestation kommer magiskt genom relationen man skapat med hästen.

 

Truly Liberty Connection
sv_SESwedish