Truly-Liberty-Connection

Tillåter Du Hästen Att Säga Nej?

Liberty är en gåva.

 

Jag har gjort allt från uteritter, distansridning, trail, roping, cutting, hoppning, klassisk dressyr, bridleless och tävlat, men vad som verkligen förändrat mitt liv med hästar är vad jag har lärt mig om hästars språk, kultur och kommunikationssystem, och det ledde mig till Truly Liberty Connection®.

Jag har arbetat med hästar på det här sättet sedan 2014. Truly Liberty Connection® är baserat på hästars fria vilja och deras naturliga flockritualer och instinkter. Det baseras på relationen där hästen är fri från början utan rep, tricks, godis, rundcorall, press eller tvång.

Den liberty som hästen visar oss är en gåva, det kommer från bandet och den djupa vänskapen vi delar med hästen. Det är inte tränat eller inlärt. Det kommer genom förbindelse, energi och kroppsspråk.

Hemligheten är att hästen har friheten att säga nej. Detta får en häst att sammankoppla naturligt och ha en önskan att följa vår ledning. I denna frihet kan hästen och människan kommunicera genom ett naturligt band som leder till ett samspel vi kan lita på.

Att utbilda en häst utan utrustning är faktiskt mycket mer effektivt  och går dubbelt så fort. Normalt börjar folk med utrustning och slutar i frihet (liberty), men då har hästen tränats till det. Utrustning har sin plats senare när vi börjar utbilda och skola hästen till en välbalanserad ridhäst i bettlös klassisk dressyr i mitt program från Liberty till Piaff…

Lär dig mer i privata studiegruppen:
https://www.facebook.com/groups/Dancewithhorses

 

 


 

 

Hemligheten är att hästen har friheten att säga nej. Detta får en häst att sammankoppla naturligt och ha en önskan att följa vår ledning. 

 
Truly Liberty Connection
sv_SESwedish